Aeromodele

 Clubul de Aeromodele

Cercul de aeromodele este cercul care imbina mai multe meseri(tamplarie, lacatuserie, strungarie, freza) si cunostinte dobandite pe bancile scolii(matematica, fizica, desen tehnic,geografie, chimie etc) , cerc care dezvolta abilitati practice, imaginatia si in primul rand verbul „ a avea rabdare”.

La cercul de aeromodele cuvantul „ NU POT, NU MERGE” nu exista in vocabularul modelistului, ci trebuie gasita o solutie in a face modelul sa functioneze ( sa palneze, sa zboare).

Cercul de aeromodele deschide noi orizonturi pentru viitorul adult care in copilarie doar visa ca va pilota un avion, iar cu trecerea timpului poate deveni realitate in a pilota un avion, a proiecta noi aparate de zbor sau mecanici de intretinere controlori de zbor si lista ramane deschisa.

Cercul de aeromodele este considerat o arta, un sport, tehnologie si o pasiune.

  • Arta fiindca aici se pot realiza mici obiecte de „artizanat” facute la inceput ca o simpla joaca, dar cu timpul devin viitoare machete.

  • Sport fiindca la acest cerc sunt foarte multe concursuri, in aer liber, Sali de sport sau demonstratii si expozitii, unde elevul( sportivul) isi etaleaza maiestria in constructia modelului si indemanarea de al face sa planeze mai bine dacat adversarul.

  • Tehnologie fiindca in constructia modelelor se folosesc diferite materiale si modalitati de construit de la cele mai simple modele, pana la cele mai complexe tehnologi de construit, unde materialele folosite sunt ultimile descoperiri in domeniu(fibra de sticla, fibra de carbon, kevlar).

  • Pasiune, fiindca in timp devine un hobby, o meserie sau doar un mod de asi pertece timpul liber in mod util si placut.

Elevii care vor frecventa cursurile de aeromodele vor invata ce inseamna rabdarea, sa fie mai ordonati si sa-si schimbe modul de a gandi in mod constructiv, sa fie mai sociabili legand noi prieteni atat in cadrul cercului, dar si in cadrul competitiilor in spirit de echipa .

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout