Atelierul fanteziei

Atelierul fanteziei
Clubul copiilor Băicoi
Cercul de ATELIERUL FANTEZIEI de la Clubul copiilor Băicoi este susținut de Prof. Monica Șchiopu, absolventă a Universității Naționale de Artă București:
2015-2018 – studii de licență la Facultatea de Arte Plastice, departamentul Pictură
2017 – mobilitate Erasmus în Polonia la Academia de Artă Szczecin
2018-2020 – studii de master la Facultatea de Arte Plastice, Strategii de creație în pictură
2019 - mobilitate Erasmus în Germania la Facultatea de arte plastice Saar, Saarbrucken
Portofoliul artistic al profesoarei include participări la diverse expoziții și bienale de artă în România, Polonia, Germania.
La 1 septembrie 2020 își începe cariera didactică în învățământ, urmând ca în 2021 să se alăture colectivului de profesori de la Clubul copiilor Băicoi.
Atelierul Fanteziei propune copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 18 ani cursuri de pictură, desen, grafică, bricolaj, modelaj prin care se urmărește dezvoltarea unor cunoștințe, abilități și atitudini artistice.
Câteva dintre competențele generale asupra cărora se lucrează la Atelierul Fanteziei sunt următoarele: explorarea de mesaje exprimate în limbaj vizual într-o diversitate de contexte, realizarea de creații funcționale și/sau estetice folosind materiale și tehnici adecvate, exprimarea ideilor, sentimentelor și a mesajelor, utilizând limbajul artistic-vizual.
Mai concret, copilul învață despre existența unui limbaj plastic prin care se poate exprima în imagini, experimentează tehnici și materiale diverse cum ar fi pictura în culori de apă – tempera, acuarela, acrilice, - desenul în creion, cărbune, creioane colorate, linere, carioci, bricolajul în hârtie colorată, creponată, modelajul în argilă sau lut, lucrează teme și subiecte plastice specifice prin care imaginația și creativitatea sunt dezvoltate într-un mod armonios, leagă discuții despre lucrurile create folosind un vocabular artistic adecvat.
Activitățile de învățare urmăresc dobândirea a cât mai multe cunoștințe și deprinderi artistice, cum ar fi teoria culorii - amestecuri, contraste, armonii cromatice, impresivitate, expresivitate, simbolism,-, studiu după natură, elemente de limbaj plastic ( punct, linie, pată, formă, valoare), tipuri de compoziții, forma bidimensională și tridimensională, tratarea picturală, tratarea decorativă, genuri și ramuri artistice, mijloace și tehnici de lucru, comentariu de artă, noțiuni despre istoria artei, etc.
Procesul de predare și învățare se face prin folosirea unor metode prietenoase - explicație, povestire, dialog, discuție colectivă, experiment, joc de rol, joc didactic, lucrul în echipă, ce pun accentul pe creșterea personalității fiecărui elev.
Lucrările copiilor au ca finalitate realizarea de expoziții în incinta atelierului sau clubului, precum și participarea la concursuri județene, naționale sau internaționale în urma cărora competențele elevilor sunt evaluate prin acordarea, după caz, de premii, mențiuni ce constau în diplome, reviste, cărți, materiale școlare, toate acestea contribuind, pe de o parte, la crearea portofoliului artistic, iar pe de altă parte, la consolidarea încrederii în capacitățile creative acumulate de-a lungul frecventării cercului.

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout