Gimnastica ritmica

CERCUL DE GIMNASTICĂ RITMICĂ

PROFESOR MARIA ANGHEL

Gimnastica - este o disciplină fundamentală în sistemul nostru de educație fizică și antrenament sportiv, contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă, la formarea și perfecționarea priceperilor și deprinderilor motrice, eficiente pe viitor în practicarea - în mod independent sau organizat pentru performanță - în cadrul competițiilor tematice naționale și internaționale sau in cadrul spectacolelor prin echipele de gimnastica și majorete pregătite de mine de mai bine de 40 ani de activitate.

Folosind exerciții naturale și create ( alcătuite științific pe criterii anatomice, fiziologice, biomecanice, terapeutice ), modelând corpului în vederea menținerii sau îmbunătățirii sănătății copiilor si formarea unei atitudini corecte de postura ( scăderea țesutului adipos, creșterea capacitații de efort prin educarea calităților motrice si cultivarea simțului estetic al mișcării la elevi ), fiind accesibila prin ramurile sale: gimnastica artistică, aerobică sau ritmică și mai nou majorete cheerleading, constituie atu-ul de baza care merita să fie stimulat de lecție în vederea îmbunătățirii propriei imagini, eliminării inhibițiilor și întăririi încrederii în forțele si posibilitățile individuale, dar și spiritul de colaborare în echipă.

,,Daca dorești să ai un copil inteligent, dotat, trebuie să-i dezvolți forța pe care inteligenta i-o va cultiva, să-l faci sănătos și robust pentru a-l face înțelept și cu judecată ...lasă-l să lucreze, obișnuiește-l să activeze. Să ai grijă să se miște mult. Să fie un om puternic trupește, în curând va deveni puternic și intelectual", spunea J.J. Rousseau

 

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout