CERCUL DE BALET – PROF.  ALINA ZAHARIUC

 • 24 ianuarie 2022 - Cercul de BALET a participat la Concursul Regional "Cupa Unirii", București, și a obținut 5 premii I la secțiunile de dans clasic, contemporan, lyrical și open. Frumusețea dansului s-a lăsat dezvăluită, după multe eforturi de echipă. Participarea la acest eveniment regional, ce a avut loc pe 24 ianuarie la Palatul Național al Copiilor, a fost formula noastră de a sărbători Unirea, în modul propriu al oamenilor care iubesc scena. Felicitări echipelor AristoCats și Balletissima, precum și prof. coordonator Alina Zahariuc!

 • 13 ianuarie 2023 - 173 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.   În sala mare a Palatului Copiilor Ploiești a avut loc un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, aniversate anual din anul 2011, pe 15 ianuarie. În cadrul activității au participat elevi ai cercurilor de Creație Literară, Muzică Populară și Balet. Recitări, melodii și romanțe pe versurile marelui poet național, chiar și coregrafii inspirate din poetica romantică eminesciană, precum și momente originale din „Glossă” pe ritmuri de hip-hop; la final atmosfera a fost completată de gînduri liber exprimate de copii despre viața și opera marelui Eminescu.

 • 22 decembrie 2022 -   Cercurile reunite de balet, teatru, dans modern, muzica populară, cultură și civilizație franceză, pictură, au organizat un eveniment care s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor prezenți la "Petrecerea copiilor", care a avut loc în "Sala mare" a Palatului Copiilor Ploiești. Elevii au cântat colinde, au spus poezii, au dansat și mai ales au socializat. S-au bucurat de dulciuri și sucuri oferite de organizatori, dar mai ales de atmosfera de sărbătoare. La eveniment a fost invitat și preotul Negrea Marian de la parohia Parepa, care a vorbit copiilor despre sărbătoarea Nașterii Domnului.

 • 19 decembrie 2022 – La sala Europa, pusă la dispoziție cu titlu gratuit de către Consiliul Județean Prahova, a avut loc spectacolul „Reportaj în țara lui Moș Crăciun”, organizat de cercurile de Balet și Dans Modern. Au participat aprox. 100 de copii și au fost prezentate 24 de momente coregrafice. Elevii cercului de Balet au prezentat 7 momente teatrale, pe texte scrise și regizate de prof. Alina Zahariuc. Au fost invitați 2 mici artiști de la cercul de Muzică ușoară, pregătiți de dl prof Alin Nicodim. Coordonatorii evenimentului au fost prof Alina și Robert Zahariuc.

 • 16 decembrie 2022 – Micii artiști de la Palatul Copiilor Ploiești aduc un spectacol magic, dedicat sărbătorilor de iarnă la Prahova Value Centre. Participă elevii cercurilor de Balet, Dans modern, Teatru, Muzică ușoară, Chitară, Creație literară, Dans popular și Muzică populară. Copiii participanți au fost răsplătiți de gazde cu dulciuri și aplauze.

 • 15 decembrie 2022 - "Spectacolul de Crăciun" organizat de Palatul Copiilor Ploiesti, în imagini! Au participat cu momente artistice deosebite, reprezentanți ai cercurilor de Balet, Dans Modern, Gimnastică Ritmică, Chitară Clasică, Teatru, Muzică Ușoară, Etnografie și Folclor, Muzică Populară, Arte Marțiale, Cultura și Civilizație Engleză, Creație Literară. Le mulțumim profesorilor coordonatori implicați în realizarea acestui spectacol deosebit: Prof. Alina Zahariuc - Director al Palatului Copiilor Ploiești și coordonator al Cercului de Balet, Prof. Alexandra Marinescu, Prof. Robert Zahariuc - Cercul de Dans Modern, Prof. Maria Anghel - Cercul de Gimnastică Ritmică, Prof. Bogdan Găzdac - Cercul de Chitară Clasică, Prof. Cristina Bivolan - Cercul de Teatru, Prof. Alin Nicodim - Cercul de Muzică Ușoară, Prof. Sorin Petre - Cercul de Etnografie și Folclor, Prof. Cristina Stănescu - Cercul de Muzică Populară, Prof. Cosmin Porumboiu - Cercul de Arte Marțiale, Prof. Aurelia Filip - Cercul de Cultură și Civilizație Engleză, Prof. Mirabela Șerban - Cercul de Creație Literară, colegilor de la Clubul Copiilor Băicoi, Prof. Irinel Pană - Cercul de Teatru, Prof. Mariana Niță - Cercul de Dans Modern, părinților implicați, partenerilor noștri Consiliul Județean Prahova - Sala Europa și tuturor celor prezenți la acest minunat eveniment.
 • Tot în cadrul evenimentului, invitații au participat la Târgul de Crăciun, organizat cu ajutorul copiilor, profesorilor și părințiilor copiilor de la palat. Aceștia au realizat felicitări și decorațiuni specifice, dedicate celei mai frumoase perioade din an, Crăciunul. Târgul s-a desfășurat în foaierul Sălii Europa. Banii strânși în urma Târgului de Crăciun au fost donați Așezământului pentru Copii „Leagăn prins de stele”, de la Mânăstirea Turnu, Prahova. Dar din suflete de copii, pentru suflete de copii!

 • 11 decembrie 2022 - În Sala Mare a Palatului Copiilor, a avut loc Festivalul Județean de Colinde și Cântece Tradiționale.     Grupurile Trandafirul Prahovean și Etoiles s-au distins și au fost răsplătite de public cu aplauze. A fost un adevărat regal dedicat Sărbătorii Crăciunului care se apropie, iar bradul tradițional a fost împodobit de gazde, pentru a bucura privirile participanților. Evenimentul a fost organizat de prof. Octavia și Bogdan Ciocianu-Angelescu de la Colegiul de Artă Carmen Sylva, Angelica Ianculescu de la Șc. Gimnazială H.M. Berthlot, precum și dnele Alina Zahariuc și Cristina Stănescu de la Palatul Copiilor, în calitate de gazde.

 • 28 noiembrie 2022 - Îți place să fii surprins? Iubești noutatea și originalitatea? Ai vrea să afli cum a fost revoluționată arta sec XX? Vino la atelierul "Art interActions". Și au venit liceenii pasionați de muzică și dans contemporan de la Colegiul Național A.I Cuza, precum și alți elevi de la Palat. În cadrul proiectului "Prahova pentru educație", in colaborare cu Colegiul de Artă "Carmen Sylva", am debutat cu primul atelier susținut de profesorii Octavia Cioceanu Angelescu, Alina și Robert Zahariuc, cu grupele coregrafice Etoiles și Trumpets. Fundația Comunitară Prahova ne va susține cu renovarea sălii de festivități pentru a putea organiza următoarele ateliere benefeciind de noile tehnologii de spectacol.

 • 21 noiembrie 2022 - Frumoasele fete de la cercul de Balet au participat în acest weekend la Concursul Regional "Cupa Toamnei", București, și au câștigat 4 premii I la secțiunile lyrical, dans contemporan și open, categoriile 10-12 ani și 13-15 ani. Felicitări, AristoCats  , mulțumiri părinților care ne susțin în backstage! Prof. coordonator Alina Zahariuc

 • 16 noiembrie 2022 - A venit momentul pentru o evadare din ritmul activităților obișnuite: "Călătorie în lumea orchestrei simfonice". Ne-am bucurat de prezența echipei Edumusik de la Filarmonica Ploiești, care a susținut o lecție de educație muzicală interactivă. Copiii au descoperit universul fascinant al instrumentelor și sonorităților atât de diverse ale unei orchestre simfonice. Audițiile muzicale s-au îmbinat cu jocuri didactice și studiul fișelor din caietul tematic. Copiii au descoperit lucruri noi, completându-și cultura muzicală într-un mod placut și relaxant. Mulțumim d-nei Luminița Avram pentru ideea excelentă! Au participat copii de la cercurile de Balet, Cenaclu literar și Chitară - prof. Alina Zahariuc, Mirabela Șerban-Gurău și Bogdan Găzdac

 • 9 noiembrie 2022. Astăzi Palatul nostru s-a împodobit cu flori de toamnă! Copii, profesori și parinți inimoși au desfășurat o activitate în cadrul proiectului “ Prahova verde - eco-responsabilitate și solidaritate cu Pământul", în cadrul protocolui încheiat cu Alianța Franceza. Elevii au plantat în curtea palatului flori de toamna, tufănele, lavandă, trandafiri, un măr și bulbi de lalele, de care ne vom bucura la primăvară. Au participat cercurile de Cultura si Civilizație Franceza- Andreea Miloiu, Muzică populară- Cristina Stanescu, Teatru- Cristina Bivolan, Creație literară - Mirabela Șerban, Balet- Alina Zahariuc, Chitară- Bogdan Găzdac.

 • Sâmbătă, 15 octombrie 2022, Palatul Copiilor a participat la evenimentul intitulat "Acei oameni minunați și mașinile lor zburătoare", organizat de Asociația "Suntem România", si găzduit la Sala Coloanelor de Muzeul Județean de Științe ale Naturii. În cadrul expoziției au fost susținute 2 spectacole la care au participat cercurile: Balet, Dans Modern, Arte Marțiale, Etnografie și Folclor, Muzica populară, Chitară, Cenaclu literar, Muzică Ușoară. Cercul de Aeromodele a expus câteva modele de aeronave realizate de copii. Alături de oficialități, comandanți, militari de carieră și elevi ai școlilor de aviației din țară, invitatul special a fost cosmonautul Dumitru Prunariu, care a prezentat un film autobiografic și a discutat cu tinerii ploieșteni. Evenimentul a continuat până vineri, 22 octombrie. Profesorii coordonatori care au contribuit la reușita evenimentului au fost: Alina Zahariuc, Robert Zahariuc, Cosmin Porumboiu, Sorin Petre, Cristina Stănescu, Bogdan Găzdac, Mirabela Șerban-Gurău, Alin Nicodim.

 

 

Tags: Palatul Copiilor Ploiesti

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout