Muzica usoara vocala si instrumentala

Muzică uşoară vocală și instrumentală

Cercul de muzică ușoară vocală și instrumentală se adresează tuturor copiilor cu aptitudini muzicale, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, care vor să studieze muzica pop, interpretarea și prezența scenică. Stilurile muzicale abordate sunt diversificate, repertoriul incluzând piese în genul: pop, rock, dance, r&b, blues, pop-rock. Repertoriul este alcătuit din pop internațional și românesc, cântate de artiști consacrați precum: Elvis Presley, Frank Sinatra, Beatles, Abba, Queen, Madonna, Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion, Stevie Wonder, Michael Jackson, Christina Aguilera, Lady Gaga, Mihaela Runceanu, Dan Spătaru, Aurelian Andreescu, Laura Stoica, Direcția 5, Holograf, Andra, Irina Rimes și mulți alții.

De la înființarea acestui cerc si până în prezent, elevii Cercului de Muzica Ușoară din cadrul Palatului Copiilor Ploiești, au participat la nenumărate proiecte culturale si festivaluri muzicale, reusind sa obtina rezultate importante, dovedind astfel ca pasiunea lor pentru muzica, modul de interpretare, talentul si implicarea pedagogică, reprezinta elementele cheie ale succesului artistic si ale indeplinirii obiectivelor propuse.

 

Participări la festivaluri si competiții muzicale naționale ale elevilor coordonați de către prof. Alin Nicodim: ,,Festivalul National Mamaia Copiilor’’, ,,Next Star, ,,Vocea României’’, ,,Romanii au Talent’’, ,,X-Factor’’, ,,Pentru voi, muguri noi – Festivalul Mihaela Runceanu’’, ,,Festivalul National de Muzica Ușoara de la Sulina, ,,Festivalul International George Grigoriu’’, ,,Festivalul Tinereții de la Amara’’, ,,ARF Brașov’’, ,,Gala Instituțiilor de Arte Brașov’’, ,,Dialogul Artelor, ,,Contrapunct’’, ,,Euro Music Vision Italia’’, ,,NMF’ etc.

Tematică: arta interpretării vocale, noțiuni de teorie muzicală, tehnică de scenă.

Obiective:

- atragerea copiilor către muzica ușoară și educarea acestora, plecând de la nivelul de inițiere în arta vocală și ajungând la nivelul de performanță cu elevii pasionați și talentați, dornici să se afirme.

- încurajarea și promovarea elevilor prin implicarea acestora în spectacolele organizate de către Palatul Copiilor Ploiești și prin participarea la festivaluri și competiții de muzica ușoară naționale, activități cultural-artistice, sporind astfel nivelul de performanță și încredere al elevilor.

- dezvoltarea culturii generale prin înțelegerea culturii pop de către elevi, a genurilor muzicale, a tehnicii vocale folosite în muzica ușoară, a evoluției muzicii ușoare romanești și internaționale, apropiind astfel generația artistică tânără către muzica de calitate. 

Accesul la acest program educativ se face în baza unei preselecții în cadrul căreia se vor testa auzul muzical, intonația și simțul ritmic. Nu sunt acceptați la curs copii cu probleme de vorbire sau probleme grave de sănătate.

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout